Een kleurijk palet van unieke perspectieven

Autisme spectrum stoornis (ASS) wordt gezien als een neurobiologische ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door uitdagingen in sociale interactie, communicatie en gedrag. Prikkels en informatie lijken in de hersenen op een andere manier verwerkt te worden. Mensen met ASS herkennen waarschijnlijk een of meer karakteristieke eigenschappen, zoals het opvallen van details, de behoefte aan logische verklaringen of bewijs, een hoge gevoeligheid voor omgevingsgeluiden en -beelden, moeite met veranderingen, en problemen met empathie en sociale interactie. Daarnaast zijn er grote variaties tussen individuen met ASS; wat bij de een sterk aanwezig is, kan bij de ander nauwelijks merkbaar zijn. Iemand met autisme kan zich terugtrekken uit sociaal contact of juist veel behoefte hebben aan interactie. Communicatie kan uitdagend zijn, met moeite om de bedoelingen van anderen aan te voelen, en sommige mensen zijn erg spraakzaam, terwijl anderen minder zeggen. Er kunnen ook beperkingen zijn in de fantasie, wat leidt tot een gebrek aan verbeeldingskracht of juist tot het verliezen in eigen fantasieën. Het hebben van ASS kan invloed hebben op alle levensgebieden, zoals relaties, vrije tijd, werk en opleiding.

Begrijp en omarm

De oorsprong van ASS is nog steeds niet volledig begrepen. Men veronderstelt dat ASS een aangeboren aandoening is die niet te genezen valt. Het is echter wel mogelijk om te leren omgaan met de beperkingen en mogelijkheden die je hebt. Goedebuur biedt geen specialistische ASS kennis en/of behandeling. Wel kunnen we je helpen om de moeilijkheden in interacties met anderen te verkleinen door samen te kijken naar manieren om met je klachten om te gaan.

Onze werkwijze

Bij Goedebuur geloven we in een holistische benadering, waarbij we lichaam en geest behandelen en aandacht besteden aan voeding en maatschappelijke situatie. Onze behandelingen zijn op maat gemaakt, gericht op het formuleren van behandeldoelen die aansluiten bij uw behoeften.

Laat een psycholoog met je meedenken en meld je aan. Iedere behandeling is op maat.