Aanhoudende lichamelijke klachten

Een somatisch-symptoomstoornis is een aandoening waarbij er geen medische oorzaak gevonden kan worden voor fysieke klachten, ondanks uitgebreid medisch onderzoek. Hier wordt ook wel naar gerefereerd als aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) of somatisch onverklaarbare klachten (SOLK). Deze klachten kunnen onder andere vermoeidheid, buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en duizeligheid omvatten. Ze kunnen beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven en gevoelens van angst, frustratie en bezorgdheid teweegbrengen.

Wanneer psychologische ondersteuning raadzaam is

Bijna 40% van de medische afspraken bij huisartsen gaat over symptomen waarvoor geen duidelijke verklaring gevonden kan worden. Er wordt gesproken van ALK als je overmatige gedachten of gevoelens hebt over je klachten. Je maakt je voortdurend zorgen over de gevolgen van de symptomen of besteedt veel tijd en energie aan de symptomen of hebt gezondheidszorgen. De klachten hebben een aanzienlijke negatieve invloed op het dagelijks leven en duren meestal langer dan zes maanden. Het kunnen accepteren van deze onverklaarbare klachten kan moeilijk zijn. Een somatisch-symptoomstoornis begrijpen is de eerste stap naar het vinden van effectieve manieren om met de klachten om te gaan en de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. Bij Goedebuur helpen we je bij het accepteerden en aanvaarden van de klachten.

Onze werkwijze

Bij Goedebuur geloven we in een holistische benadering, waarbij we lichaam en geest behandelen en aandacht besteden aan voeding en maatschappelijke situatie. Onze behandelingen zijn op maat gemaakt, gericht op het formuleren van behandeldoelen die aansluiten bij uw behoeften.

Laat een psycholoog met je meedenken en meld je aan. Iedere behandeling is op maat.