Onzichtbare wonden

Trauma is een psychologische reactie op een schokkende of traumatische gebeurtenis. Het kan je fysieke, emotionele en mentale welzijn beïnvloeden. Traumatische gebeurtenissen kunnen variëren van emotioneel of fysiek geweld, seksueel misbruik, natuurrampen tot oorlogstrauma's. Een dergelijke heftige gebeurtenis kan steeds terugkomen in gedachten en angst veroorzaken. Dit kan leiden tot posttraumatische stress, waarbij nare herinneringen, vermijding, nachtmerries en emotionele symptomen aanwezig zijn.

Leven na trauma

Doorgaans worden twee soorten trauma’s onderscheiden, namelijk enkelvoudig en meervoudig trauma. Posttraumatische stress is het gevolg van een trauma dat niet goed wordt verwerkt en wordt posttraumatische stressstoornis (PTSS) genoemd. PTSS kan zich uiten in terugkerende gedachten aan de nare gebeurtenis, vermijdingsgedrag, nare dromen, angst, somberheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en een afkeer van herinneringen aan de gebeurtenis. Bij Goedebuur kunnen we je helpen met deze klachten door middels traumabehandeling. We gebruiken verschillende benaderingen, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en exposure therapie om je te helpen trauma te verwerken.

Deze behandelingen zijn gericht op het veilig en gestructureerd verkennen van de traumatische gebeurtenis, het begrijpen van de impact ervan en het aanleren van coping-strategieën om met de gevolgen om te gaan. Het doel is om je te helpen het trauma te integreren in je leven en weer een gevoel van controle, herstel en veerkracht te bereiken.

Onze werkwijze

Bij Goedebuur geloven we in een holistische benadering, waarbij we lichaam en geest behandelen en aandacht besteden aan voeding en maatschappelijke situatie. Onze behandelingen zijn op maat gemaakt, gericht op het formuleren van behandeldoelen die aansluiten bij uw behoeften.

Laat een psycholoog met je meedenken en meld je aan. Iedere behandeling is op maat.