profiel

Iris Bunte

Contact

Tel: 06 – 342 742 57
Mail: iris@goedebuur.nl

Persoonlijk

In de hedendaagse samenleving, worden er hoge eisen gesteld aan individuen. Het vraagt om veerkracht, het kunnen omgaan met stress en het behouden van een gezond evenwicht in het leven. Het is daarom begrijpelijk dat iedereen op bepaalde momenten ondersteuning nodig heeft. Op zulke momenten staat Iris voor je klaar.

Biografie: Iris is een toegewijd basispsycholoog, die jou graag helpt bij het verkrijgen van inzicht van wat er bij jou speelt. Ze denkt graag met je mee in de zoektocht naar juiste handvaten. Hierbij speelt inclusiviteit, cultuursensitiviteit en een goede behandelrelatie voor haar een belangrijke rol.

Opleiding: Iris behaalde haar master klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie behandelde ze mensen met seksuele klachten en deed ze neuropsychologisch onderzoek bij het transgendercentrum Amsterdam UMC. Na haar master heeft ze nascholing gevolgd voor het toepassen van EMDR, schematherapie, acceptance and commitment therapy (ACT) en cognitieve gedragstherapie (CGT) tijdens behandelingen.

Achtergrond: voordat Iris naar Amsterdam ging om te studeren, groeide ze op in Hengelo. Haar nuchtere inborst heeft ze niet verloren in Amsterdam.

Behandelfilosofie: Iris heeft gekozen voor het werken bij Goedebuur, juist omdat we bij Goedebuur geloven in een brede aanpak van je klachten. Iris kijkt graag naar onderliggende oorzaken, maar vindt het ook belangrijk dat aspecten zoals het lichaam, voeding en farmacotherapie meegewogen kunnen worden.

Persoonlijk leven: buiten haar werk als psycholoog brengt Iris graag praktisch haar tijd door. Ze leert momenteel Spaans en gebarentaal om in de toekomst ook in deze talen te kunnen behandelen, naast Nederlands en Engels.