profiel

Lianne Leijzer

Contact

Tel: 06 – 342 742 57
Mail: lianne@goedebuur.nl

Specialismen

ACT

Persoonlijk

Lianne werkt sinds januari 2024 bij Goedebuur en zij voelt zich hier op haar plek. Zij draait al zo’n 20 jaar mee als psycholoog (waarvan geruime tijd als GZ psycholoog) in de GGZ.

Biografie: Lianne werkte onder andere in de ziekenhuispsychiatrie, waar zij haar affiniteit met somatiek en de psyche ontwikkelde. Ook heeft zij veel ervaring in psychodiagnostiek, waarbij zij er graag aan bijdraagt dat iemand zichzelf beter leert kennen en begrijpen.

Behandelfilosofie: al enige jaren is zij als therapeut (en mens) verknocht geraakt aan Acceptance and Commitment therapie. Een derde generatie gedragstherapie die in GGZ-land steeds vaker wordt toegepast. Gelijkwaardigheid in het contact is belangrijk voor haar en mensen leren om nare gevoelens anders bij zich te dragen is vaak een thema in haar sessies.  Ze houdt ervan om in een behandeling naast de klachten te kijken naar welke dingen voor iemand echt van betekenis zijn. Regelmatig zijn deze waarden door de psychische klachten niet meer zo in zicht. En juist het hervinden van die waarden zet het herstel van klachten in een betekenisvolle context. Zij integreert deze ACT visie regelmatig met schematherapeutische interventies of traumatherapie (waaronder EMDR). Verder waakt zij voor overanalyseren. Je kunt lang praten over hoe je moet fietsen, maar dan kun je het nog niet. Oefenen, fouten mogen maken en in kleine stapjes vertrouwen opbouwen ziet zij als een belangrijk onderdeel van de therapie. En dus weten waar naartoe je eigenlijk wilt fietsen.