profiel

Charlotte van der Vring

Contact

Tel: 06 – 342 742 57
Mail: charlotte@goedebuur.nl

Specialismen

ACT

Persoonlijk

Charlotte werkt sinds september 2022 bij Goede Buur als gepassioneerd ACT trainer, de Acceptance en Commitment therapie. Zij geeft zowel groepstherapie als ook individueel, in het Nederlands en Engels.

Biografie: Charlotte werkt sinds 2003 in de GGZ waarbij zij begon als psychiatrisch verpleegkundige in Limburg, de plek waar zij is opgegroeid. Sinds 2006 werkte zij in Amsterdam als SPV’er binnen de bemoeizorg en de crisisdienst.

Opleiding: In 2019 behaalde zij haar master als Verpleegkundig Specialist GGZ. Zij maakte tijdens haar master kennis met de ACT waar het vuurtje werd aangewakkerd om hier meer verdieping in te zoeken.

Behandelfilosofie: ACT is een gedragstherapie puur sang waarbij je leert om weer te durven dromen en meer te doen waar je blij van wordt, zonder je te laten beperken door strenge regels en overtuigingen van je hoofd. Met je onzekerheden en angsten onder de arm, leer je meer vanuit je hart.

We hebben allemaal geleerd: ‘Als je maar hard genoeg je best doet, dan kom je wel van je klachten af’. Vanuit deze overtuiging zijn we geneigd om in gevecht te gaan met onze pijn. We doen er alles aan om ongemak en pijn uit de weg te gaan. Dat lukt vaak ook, voor even. Het kost veel energie om deze nare gevoelens te onderdrukken, maar de pijn blijft bestaan.

Met behulp van ACT mag je de pijn onderzoeken, deze leren herkennen en leren hoe we meer afstand van ons strenge hoofd kunnen nemen.

Het motto van Charlotte is: Uit je hoofd, in je lichaam en daarmee ook in je leven. Zij werkt vanuit de visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn waarbij alles welkom is, stap voor stap weer meer durven voelen in je lijf waar zoveel wijsheid zit. Charlotte  werkt dan ook naast de ACT vooral lichaamsgericht waarbij de ademhaling en mindfulness belangrijke tools zijn. Zij gelooft in een holistische werkwijze waarbij ieder mens uniek is en zijn eigen pad bewandeld. Ze hecht veel waarde aan gelijkwaardig en persoonlijk contact, van mens tot mens.

Persoonlijk Leven: Charlotte woont in Amsterdam met haar kat Betsie. Zij wordt blij van yoga, reizen, in de natuur zijn en van gezelligheid.

Unieke Details: Ze staat bekend om haar energieke en enthousiaste instelling.