profiel

Iris Balk

Contact

Tel: 06 – 342 742 57
Mail: irisbalk@goedebuur.nl

Specialismen

CGT, schematherapie, EMDR, dialectische gedragstherapie, psychodiagnostiek, Imaginaire exposure en rescripting

Persoonlijk

Iris werkt als GZ-psycholoog bij Goedebuur.

Biografie: Sinds Iris haar afstuderen als psycholoog in 2016, heeft ze gewerkt bij diverse GGZ-instellingen in en rond Amsterdam, alwaar zij veel ervaring opdeed in het behandelen en diagnosticeren van verschillende soorten problematiek. Ze heeft met name expertise ontwikkeld in het behandelen van onverwerkte trauma’s, angst- en stemmingsklachten, ADHD, slaap-, emotieregulatie-, zelfbeeld- en hechtingproblematiek en problemen in de interactie met anderen.
Iris maakt o.a. gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en dialectische gedragstherapie, afhankelijk van wat het meest effectief en passend is bij de specifieke problematiek. Daarnaast past ze EMDR en imaginaire exposure en/of rescripting toe bij trauma- gerelateerde klachten. Naast het geven van behandeling, voert Iris graag (uitgebreide) psychodiagnostische onderzoeken uit, waarbij er bijvoorbeeld de vraag is of er sprake is van ADHD, een autismespectrumstoornis en/of persoonlijkheidsproblematiek.

Opleiding: Alvorens Iris begon met de studie Psychologie heeft ze haar bachelorsdiploma behaald in Culturele Antropologie en Sociologie der niet Westerse samenlevingen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van de master in Klinische Psychologie en het opdoen van jarenlange werkervaring, heeft ze de postdoctorale GZ-opleiding afgerond. Tevens is zij geschoold in cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en dialectische gedragstherapie.

Behandelvisie: Voor Iris is het erg belangrijk dat jij je als cliënt vertrouwd, gehoord en veilig voelt binnen de behandelkamer. Ze neemt de tijd om jou zo goed mogelijk te begrijpen en je klachten te bekijken in het licht van jouw unieke levensverhaal en persoonlijke kenmerken.
Het is daarbij voor Iris belangrijk om samen met de cliënt beslissingen te nemen, zoals bijvoorbeeld over de insteek van de behandeling.

Persoonlijk leven: Naast haar werk als psycholoog geniet Iris graag van de tijd met haar familie en vrienden. Ze houdt van andere landen en culturen bewonderen en gaat ook graag in eigen land met de camper op avontuur.