profiel

Merve Yilmaz

Contact

Tel: 06 – 342 742 57
Mail: merve@goedebuur.nl

Specialismen

CGT en schematherapie

Persoonlijk

In het dagelijks leven hebben mensen te maken met allerlei problemen en verwachtingen. Het leven gaat vaak in pieken en dalen, waarbij het soms lastig is om er zelf weer uit te komen. Het vragen om hulp en iemand die er anders tegenaan kijkt, kan dan verhelderend en helend werken.

Opleiding: na het afstuderen als psycholoog aan de Vrije Universiteit, heeft Merve bij verschillende (GGZ) instellingen gewerkt en als POH-GGZ gewerkt. Na haar Master heeft ze nascholing gehad voor cognitieve gedragstherapie, schematherapie ent acceptance en commitment therapy.
Behandelfilosofie: het aangaan van een goede behandelrelatie, openheid en medemenselijkheid is belangrijk voor haar. Binnen de therapie besteed zij veel aandacht aan de kern van de problemen. Wat er voor iemand nog toe doet en wat er nog wel goed gaat, zijn terugkerende thema’s in de therapie.
Achtergrond: als iemand met een Turkse achtergrond, spreekt ze ook Turks en Engels. Het is vaak zo dat er in andere culturen, anders tegen bepaalde psychische klachten wordt aangekeken. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling.