Goedebuur werkt met je samen aan jouw doelen

Voor wie 

Goedebuur is er voor iedereen die vastloopt op meerdere levensgebieden en daarbij psychische en vaak ook fysieke klachten ervaart.

We streven er naar iedereen die zich aanmeldt of wordt doorverwezen te helpen. Vaak betekent dit dat we een behandeling de SGGZ of de BGGZ kunnen aanbieden en soms helpen we je andere hulp te zoeken. Voor iedereen met klachten zijn er mogelijkheden om door een behandeling een stapje verder te komen. We doen dit door samen goed de behandeldoelen te formuleren en de behandelingen daar op af te stemmen.

Er zijn meerdere oorzaken voor je klachten en klachten beïnvloeden elkaar onderling. Wij geloven in een behandeling van lichaam en geest maar ook in het aanpakken van voeding en je maatschappelijke situatie.

Klachten 

Goedebuur behandelt veel psychische klachten. Depressieve klachten, angst klachten, psychosomatische klachten en klachten die verband houden met jouw persoonlijkheid. De eerste focus is gericht op de verlichting van je klachten waarna we gericht werken aan het verstevigen van je persoonlijkheid. Hiermee kunnen we je helpen minder te vermijden, je emoties beter de baas te worden, jezelf zelfstandiger op te stellen, je autonomie te vergroten en dichter bij je levenswaarden te komen en…… daar meer naar te handelen.

Goedebuur behandelt ook trauma en stress klachten, obsessieve-compulsieve en daaraan gerelateerde klachten en pijn en vermoeidheidsklachten mits deze chronisch van aard zijn.

Welke klachten niet

Bij sommige klachten kunnen we niet helpen en is het beter om een meer gespecialiseerde behandeling te kiezen. Wanneer er sprake is van verslavingsproblematiek, een eetstoornis, psychotische klachten of dementie is het belangrijk om met je huisarts te zoeken naar een passende instelling. Tevens beschikken wij niet over een eigen crisisdienst; neem bij acute klachten altijd direct contact op met uw huisarts.

Het kan gebeuren dat u met spoed hulp nodig heeft. Bent u al wel cliënt bij Goedebuur, dan heeft u mogelijk met uw behandelaar een crisisplan opgesteld wat u kunt raadplegen. Is er sprake van een acute situatie en wilt u een behandelaar spreken, dan kunt u ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 12:00 uur e op telefoonnummer 06 – 34 27 42 57. Buiten deze tijden zijn wij bereikbaar via e-mail: info@goedebuur.nl

Bent u nog geen cliënt bij Goedebuur, neem dan contact op met uw eigen huisarts. Hij of zij kan u verwijzen naar de spoedeisende psychiatrie.

Wanneer u met spoed hulp nodig heeft buiten kantoortijden, dan kunt u zelf contact opnemen met de volgende instanties:

Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam
www.spoedeisendepsychiatrieamsterdam.nl

020 – 523 54 33

Huisartsenpost Amsterdam voor spoed

www.huisartsenpostenamsterdam.nl

088 – 00 30 600

Verwijzers 

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar ons te verwijzen.

Via mail zijn we bereikbaar op info@goedebuur.nl waarbij we je verzoeken via een beveiligde mail met ons te communiceren. Zelf gebruiken we Zivver. 

Via ZorgDomein kun je je patiënten digitaal, dus snel en foutloos, naar ons verwijzen. Kies voor een product in de SGGZ of de BGGZ. Je vindt daar ook onze actuele wachttijden. 

De zorgcoordinator is van 09:00 tot 12:00 telefonisch bereikbaar op 06 – 34 27 42 57 voor overleg over een verwijzing. Als de telefoon niet meteen wordt beantwoord en je laat een bericht achter zal je dezelfde dag worden teruggebeld. We hechten sterk aan goed overleg en goede afstemming.