hoe werken wij

Een persoonlijke, samenhangende benadering die groter is dan de som der delen

een introductie

In onze zorgvuldige aanpak staat jouw welzijn voorop

Via een uitgebreide intake met een ervaren Psychiater of Klinisch Psycholoog stellen we gezamenlijk een op maat gemaakt behandelplan op, met herkenbare en haalbare doelen.

Gedurende het traject ontvang je intensieve begeleiding van een toegewijd team bestaande uit psychologen, psychaters, vaktherapeuten (beeldend en psychomotorisch), mindfulness trainer, dietiste, maatschappelijk werker en jobcoach, die samenwerken om geen enkel aspect over het hoofd te zien. We onderhouden onderling nauw contact. Goedebuur biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan mindfulness, ACT of running-groepen, wat niet alleen de verlichting van je klachten bevordert, maar ook een versterking van je persoonlijke identiteit teweegbrengt.

Of je nu rechtstreeks bij Goedebuur aanmeldt of wordt doorverwezen, er is altijd een persoonlijk contact om duidelijk uit te leggen wat de behandeling inhoudt en om te beoordelen of de aanpak aansluit bij jouw klachten. Goedebuur biedt hoofdzakelijk SGGZ-trajecten aan, maar heeft ook de capaciteit om mensen in de BGGZ te behandelen.

werkwijze

Hoe gaan we te werk bij Goedebuur?

Uitgebreide Intake

Voor je intakegesprek vragen we je een online vragenlijst en een doelenformulier in te vullen. We geloven dat het nadenken over wat je wil bereiken een belangrijke stap is naar herstel en plezier. Als er andere informatie van belang is voor het doen van een zorgvuldige intake dan werken we met je samen die op tijd bij de regiebehandelaar te krijgen. Die kan dan goed voorbereid de intake met jou starten.

Intensieve Samenwerking

Onze behandeling is intensief en vraagt tijd en energie. In een week kan je meerdere afspraken hebben en die kunnen op verschillende dagen worden gepland. Dit heeft te maken met de intensiteit van de verschillende sessies maar ook met jouw en onze agenda. Wij zijn zeer flexibel en proberen altijd ons programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op jouw klachten, agenda en andere activiteiten. Therapie kan soms een uitdaging zijn om in je leven in te passen. In alle gevallen leveren we maatwerk en houden we rekening met je omstandigheden.

Het team en jij werken heel nauw samen. Samen werken we aan jouw doelen. Er wordt geregeld overlegd over jouw voortgang in het team. De regiebehandelaar is nauw betrokken bij de behandeling en zal je gedurende de behandeling een of indien gewenst meerdere keren zien. Als we willen stellen we samen doelen bij of veranderen we van aanpak. Je sluit altijd af met een evaluatie bij de regiebehandelaar. We vinden het heel belangrijk om jouw mening en ideeën over de behandeling te horen en mee te nemen in het voortdurend verbeteren van onze aanpak.

Goede zorgvuldige Afstemming

In overleg en met jouw toestemming zorgen we dat jouw verwijzer goed op de hoogte is van de start, voortgang en resultaat van de behandeling. Ook kan informatie van eerdere behandelingen helpen bij het goed begrijpen waar we aan gaan werken. Samen kijken we wat we nodig hebben om tijdens en na je behandeling zo goed mogelijk voor je te zorgen.

Therapieën

Goedebuur zorgt dat je wordt behandeld door een professioneel en deskundig team. In de behandeling wordt er gekozen voor de therapieën die het beste aansluiten op jouw klachten en het behalen van jouw behandeldoelen. De basis van de behandeling is evidencebased.

Dit kan cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance en commitment therapie (ACT), Schematherapie, MindfulnessBasedCognitiveTherapy (MBCT) of Running Therapy zijn. In de behandelingen maken we ook gebruik van Vaktherapieen als psychomotore therapie en beeldende therapie.

Online therapie kan een onderdeel zijn van onze behandeling

Online therapie, genaamd blended care, kan deel uitmaken van je behandeling. Je volgt een of meerdere online modules tussen je afspraken door, waardoor je meer aandacht kunt besteden aan je klachten en doelen. Ook kunnen afspraken online ingepland worden.

De procedure

Ervaar onze zorgvuldige en persoonlijke aanpak

met een kennismaking gevolgd door een uitgebreide intake. Samen proberen we haalbare doelen op te stellen. Ons bevlogen team begeleidt je intensief met frequent contact en online begeleiding. Verlicht klachten en verstevig jouw identiteit bij Goedebuur.

stap 1: aanmelding

Als je je aanmeldt of wordt verwezen nemen we binnen 2 weken contact met je op. We geven uitleg of beantwoorden vragen via de mail of telefonisch.

stap 2: intake

Er zal een uitgebreide intake worden ingepland met de klinisch psycholoog of psychiater, de regiebehandelaar. De regiebehandelaar zal vragen of je vragenlijsten over behandeldoelen op wil stellen, voor de intake. Tijdens de intake zullen jullie samen tot een behandelplan komen.

Stap 3: kennismaking

N.a.v. de intake zal je kennis gaan maken met je behandelaar of behandelaren die betrokken zullen zijn bij jouw behandeling.

Stap 4: Behandeling

Als we je kunnen helpen en je akkoord gaat met het behandelplan, kan de behandeling van start.

We hechten grote waarde aan jouw feedback, ideeën en tevredenheid

Na de behandeling vragen we je om een tevredenheidsonderzoek in te vullen. Hiermee beoordelen we de verstrekte informatie, samenwerking, bewustzijn van rechten en plichten, aanpak-deskundigheid en communicatie tijdens de behandeling. Jouw feedback en ideeën zijn waardevol voor de verbetering van Goedebuur’s kwaliteit.

Tevredenheidsscore 2022

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Neem contact op of kijk in de FAQ sectie.

Wij bieden zorg op maat voor complexe klachten op diverse levensgebieden. Ons ervaren team stelt behandeldoelen af op uw behoeften en behandelt een breed scala aan klachten. Verwijzen kan via mail of ZorgDomein.

Bij acute klachten neemt u contact op met uw huisarts of de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam.

Meer vragen? Neem contact met ons op.

 • Voor wie is Goedebuur bedoeld?

  Goedebuur is er voor iedereen die vastloopt op meerdere levensgebieden en psychische en/of ook fysieke klachten ervaart. We streven ernaar om iedereen die zich aanmeldt of wordt doorverwezen te helpen. We bieden behandelingen in de SGGZ of BGGZ en zoeken indien nodig naar andere geschikte hulp. Onze aanpak richt zich op zorg op maat, waarbij we nauw samenwerken om de behandeldoelen af te stemmen.

 • Welke klachten behandelt Goedebuur?

  Goedebuur behandelt diverse psychische klachten, waaronder depressieve klachten, angstklachten, psychosomatische klachten en klachten die verband houden met persoonlijkheid. Onze eerste focus ligt op klachtenverlichting, gevolgd door gerichte versterking van de persoonlijkheid om minder te vermijden, emoties beter te hanteren, zelfstandiger te worden, autonomie te vergroten en dichter bij levenswaarden te komen.

 • Welke klachten behandelt Goedebuur niet?

  Goedebuur biedt geen behandelingen voor verslavingsproblematiek, psychotische klachten of dementie. In geval van acute (suïcide) klachten dient men altijd contact op te nemen met de huisarts of spoedeisende psychiatrie.

 • Hoe kan ik verwijzen naar Goedebuur?

  Verwijzen naar Goedebuur kan via mail (info@goedebuur.nl) of via ZorgDomein voor snelle en foutloze digitale verwijzingen. Voor overleg over een verwijzing kun je telefonisch contact opnemen op het nummer 06 – 34 27 42 57. We hechten veel waarde aan goed overleg en afstemming met verwijzers.

 • Wat te doen bij spoed?

  Indien u dringend hulp nodig heeft, zijn er bij Goedebuur verschillende mogelijkheden beschikbaar. Als u al cliënt bent, heeft u mogelijk met uw behandelaar een signaleringsplan opgesteld dat u kunt raadplegen. Voor acute situaties en om direct een behandelaar te spreken, kunt u ons op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur bereiken op telefoonnummer 06 – 34 27 42 57. Indien mogelijk zal het secretariaat u doorverbinden met uw behandelaar. U kan ook uw behandelaar mailen.

 • Wat zijn de openingstijden van Goedebuur?

  Goedebuur is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op telefoonnummer 06-34274257. Als u een bericht achterlaat, wordt u dezelfde dag teruggebeld.

 • Wat is de behandelingsaanpak van Goedebuur?

  Bij Goedebuur geloven we in een holistische benadering, waarbij we lichaam en geest behandelen en aandacht besteden aan voeding en maatschappelijke situatie. Onze behandelingen zijn op maat gemaakt, gericht op het formuleren van behandeldoelen die aansluiten bij uw behoeften.

Stuur jouw gegevens en je krijgt binnen 2 weken reactie

  Contact

  Tel: 06 – 342 742 57
  Mail: info@goedebuur.nl

  Word teruggebeld

  Locatie

  Cronenburg 150
  1081 GN te Amsterdam

  Routebeschrijving

  Openingstijden

  Ma – Vr: ( 9:00 – 17:00 )
  Za – Zo: ( GESLOTEN )

  Blijf gemotiveerd met onze informatieve berichten

  Schrijf je in – we sturen geen spam – uitschrijven kan altijd!